Кулінарія

Відразу 10 простих рецептів з риби, якщо не знаєте, як приготувати її смачно і цікаво

Всі ми знаємо, наскільки корисна риба, але багато господинь готують її вкрай рідко. Я вирішила поділитися з вами кількома варіантами приготування рибних страв, які різноманітять ваше меню. Всі рецепти прості в приготуванні, доступні і, звичайно ж, смачні))

Рецепт № 1. Соковитий минтай з овочами

Це блюдо не вимагає великих зусиль і на приготування потрібно не багато часу. Рибу можна використовувати будь-яку, але мені найбільше подобається з минтаєм. Блюдо виходить насиченим, дуже соковитий, з пікантною ноткою і, звичайно, дуже смачним.

Інгредієнти:

  • риба (минтай) – 2 шт. (800 г)
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • перець болгарський червоний – 1 шт.
  • баклажан – 1 шт. (200 г)
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • копчена паприка мелена – 1 ч. л.
  • часник сушений – 1 ч. л.
  • майонез або олія – 3 ст. л.

Рецепт № 2. Тріска під паніровкою

Використовую прості і доступні інгредієнти, а виходить дуже смачна риба – ніжна, м’яка, з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • риба (тріска) – 1 кг
  • панірувальні сухарі – 150 гр.
  • вершкове масло – 60 гр.
  • часник – 3 зубчики
  • зелень – 20 гр.
  • рослинне масло – для змазування

Рецепт № 3. Рулетики з скумбрії

Готувати рибні рулетики просто, виходять вони дивовижно смачними і соковитими. Їх можна смажити, як у духовці, так і на мангалі.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 3 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • петрушка – 1 середній пучок
  • сіль – 1 год. л.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • цедра половини лимона
  • рослинне масло – кілька ложок

Рецепт № 4. Скумбрія з овочами в томатному соусі

Легкий, простий і швидкий рецепт. Сказати, що смачно – нічого не сказати. Це дуже смачно! Я часто готую так скумбрію і подаю її з картопляним пюре.

Інгредієнти:

  • лавровий лист – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • масло рослинне – 20 мл
  • морква – 1 шт.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • цукор – 1. 5 ч. л.
  • скумбрія морожена – 500г
  • сіль – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • коріандр – 1/4 ч. л.

Рецепт № 5. Форель під шубою

Це ситне, смачне блюдо, яке не вимагає ніякого доповнення. Філе форелі під шубкою виходить дуже ніжним, готується просто і стане відмінною прикрасою будь-якого столу – як святкового, так і повсякденного.

Інгредієнти:

  • філе риби (форель) – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • рослинне масло – для смаження
  • Заливка:
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 2 ст. л.
  • майонез – 100 мл

Рецепт № 6. Малосольна риба

А це мій самий коханий, самий простий і швидкий спосіб, як засолити сьомгу в домашніх умовах і, повірте, від такої рибки складно відірватися.

Інгредієнти:

  • риба (сьомга) – 1 кг
  • сіль крупна морська – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.

Рецепт № 7. Заливна риба

Смачне, красиве та ефектне блюдо для святкового столу. Ви точно здивуйте своїх гостей!

Інгредієнти:

  • риба (сьомга) – 500 г
  • морква – 1 шт.
  • яйця перепелині – 5 шт.
  • мигдаль обсмажений – 20 г
  • родзинки – 20 г
  • кріп свіжий
  • Бульйон:
  • вода – 1 л
  • лавровий лист – 1 шт.
  • гвоздика – 1 шт.
  • перець чорний горошком – 5 шт.
  • сіль – за смаком
  • желатин швидкорозчинний – 20 г

Рецепт № 8. Рибні котлети

Пропоную зробити котлети з тріски. Вони виходять соковитими, ніжними і подобаються всієї моєї сім’ї.

Інгредієнти:

  • риба (тріска) – 1-1,2 кг
  • цибуля – 3 шт. (середній)
  • батон білий хліб – 50 г
  • молоко – 70 мл
  • рослинне масло – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Рецепт № 9. Рибний заливний пиріг

Заливне тісто замішується на раз-два і чудово пропікається. Пиріг виходить м’який, смачний, ситний, з найтоншої рум’яною скоринкою і рибних ароматом.

Інгредієнти:

  • сметана – 200 г
  • сода – 1 ч. л.
  • майонез – 100 г
  • яйця – 3 шт.
  • сіль – щіпка
  • борошно 130 г

Начинка:

  • варені яйця – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • гриби (вешенки) – 150 г
  • консервована горбуша – 1 банку (270 г)
  • рослинне масло – для смаження
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Рецепт № 10. Паста з сьомгою у вершковому соусі

Тут без зайвих слів. ну, хто не любить пасту з сьомгою? ! Неймовірно ніжне, вершкове і смачне блюдо! Рекомендую до приготування обов’язково!

Інгредієнти:

  • філе сьомги – 350 г
  • вершки (20%) – 0,5 л
  • часник – 2 зубчики
  • біле сухе вино – 0,25 склянки
  • сир пармезан – 50 г соус і 30 г зверху
  • прованські трави – 2 ч. л.
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • спагетті – 250 г
  • рослинне масло – для смаження